De Historische Vereniging DdvW

Datum: 14 september 2019

De Historische Vereniging

De Historische Vereniging Westzaan presenteert zich op De Dag van Westzaan in de Grote Kerk. Met een bescheiden stand laten we zien waar we mee bezig zijn. Dat is in belangrijke mate het beheren van het historische archief materiaal. Hier zijn we dit jaar met een forse groep vrijwilligers mee gestart. Dit is gedaan in het Stadsarchief, waar onze materialen zijn ondergebracht. Hier gaan we systeem brengen in de materialen, ze benoemen en ze inzichtelijk maken voor iedereen die geïnteresseerd is.
De Historische Vereniging organiseert ook een aantal evenementen per jaar. De twee belangrijksten zijn ‘ de Lichtjesavond’ waarop we diegenen die van ons wegvielen gedenken. En de najaarslezing die we in combinatie met onze ledenvergadering houden. Dit jaar is de heer Ros, van de stelling Amsterdam, onze gastspreker.
In ons dorp zijn meerdere wandelingen uitgezet die ons langs het Culturele Erfgoed voeren. Daarvan zijn mooie boekjes gemaakt die u bij de vereniging kunt kopen. Ook worden er op verzoek wandelingen georganiseerd onder leiding van twee echte dorpskenners

Fred Eerenberg verzorgde de rondleidingen voor de Historische Vereniging Westzaan ( HVW) op de Dag van Westzaan

Bezoeken: 0