De Grote Zaanse Geschiedenis Quiz – die in geschiedenismaand oktober plaatsvindt – is na 3 edities inmiddels niet meer weg te denken.

Datum: 14 oktober 2019

De Grote Zaanse Geschiedenis Quiz – die in geschiedenismaand oktober plaatsvindt – is na 3 edities inmiddels niet meer weg te denken.

Merel Kan – van De Orkaan – neemt de presentatie weer op zich, bijgestaan door juryvoorzitter Frans Hoving – gemeentearchivaris Zaanstad.

De organisatie van de Geschiedenisquiz is – net als alle voorgaande edities – in handen van het Gemeentearchief Zaanstad en de Vereniging Zaans Erfgoed. Met dank aan alle betrokkenen zal het weer een leerzame, grappige en onvoorspelbare avond worden! Er vinden op het gebied van de inschrijving voor teams en het bestellen van toegangskaartjes voor het publiek wel een aantal veranderingen plaats.

Teams: inschrijven op vaste datum

Het maximum aantal teams is opnieuw gesteld op 20. Een verschil met voorgaande jaren is, dat de teams die in vorige edities meededen niet op voorhand uitgenodigd worden zich opnieuw in te schrijven. Dit maakt de weg vrij voor andere enthousiastelingen om eveneens als team met de quiz te kunnen meespelen.

Dus let op! Via de website van Zaans Erfgoed gaat op 1 juni 2019 de inschrijving voor teams van start, en na nummer 20 is de inschrijving gesloten. Deelname is gratis en geschiedt op volgorde van binnenkomst.

Publiek: kaartjes via Zaantheater

Eveneens veranderd is dat de toeschouwers een klein bedrag gaan betalen voor hun kaartje. Dit omdat de kosten voor de organisatie te hoog worden. Toeschouwers krijgen zeker waar voor hun kaartje van €5,-: naast een boekje om de quiz mee te kunnen spelen, de garderobe en een pauzedrankje. Teamleden hoeven dus niet te betalen.

Toeschouwers kunnen voor het kopen van hun kaartje vanaf donderdag 16 mei bij het Zaantheater terecht, dan start de verkoop van het nieuwe seizoen 2019-2020.
Minder weergeven
Theater

Weergaven: 8