DARIA SPIRIDONOVA, SNAREN MET EEN VERHAAL In de Zuidervermaning

Datum: 8 oktober 2020

Donderdag 8 oktober 2020, 20.15 uur Organisatie Oude Muziek

DARIA SPIRIDONOVA, SNAREN MET EEN VERHAAL

Over het concert:

Eén instrument, oneindig veel mogelijkheden: Daria Spiridonova laat de viool in duizend talen zingen in dit verbazend veelzijdige programma. Haar intense zoektocht naar repertoire van topniveau leidde onder meer naar suites van Tartini en Vilsmayr, twee legendarische vioolvirtuozen van de barok, en de zelden uitgevoerde Capricci van componist-astronoom William Herschel. Kers op de taart zijn de Fantasieën van de grote Georg Philipp Telemann, die tot de top van de viool solo-literatuur behoren.

Daria Spiridonova:

“Contrast is het belangrijkste principe in mijn programma. De stukken zijn allemaal voor viool solo, maar heel verschillend van karakter waardoor interessante dialogen ontstaan. Ik heb gezocht naar minder bekend repertoire uit meerdere muzikale tradities om zo een beeld te kunnen geven van de enorme culturele veelzijdigheid van Europa in de achttiende eeuw.”

Biografie:

Met de bijzondere combinatie van fijngevoeligheid en charisma liet Russische Daria Spiridonova zich in de lente van 2019 opmerken op het internationale H.I.F. Biber-concours in Oostenrijk. De vakjury en de muziekpers kenden de twintiger niet minder dan twee prijzen toe, die zowel haar technische excellentie als haar waardevolle interpretatie van Oostenrijkse barokmuziek bekroonden. Met een programma gewijd aan Tartini en Vilsmayr is deze jonge leeuw met een hart voor oude muziek nu ook te ontdekken in de Zuidervermaning Westzaan

PROGRAMMA:

Johann Joseph Vilsmayr, Partita VI in A voor viool

Giuseppe Alessandro, Ferruccio Tartini Sonate voor viool in C / Sonate voor viool in a

Georg Philipp Telemann, Fantasieën voor viool, TWV 40: 14-25

William Herschell, Drie capricci voor viool

Johan Helmich Roman, Assagio nr. 5 in C

Louis-Gabriel Guillemain, Amusement Op. 8 voor viool

Duur: 70 minuten, geen pauze.

Kaarten: € 25,- , vriend € 21,- , CJP/student € 10,- (exclusief transactiekosten) 6 concerten: € 127,50, Vriend € 107,10

Kaartverkoop: via Oude Muziek of 030-2329010

Zoals altijd in de Zuidervermaning Westzaan is dit een concert bij kaarslicht, vooraf is er gelegenheid voor een kopje koffie etc. Na afloop is er gelegenheid tot napraten met een drankje en een hapje.

Labels: 

Bezoeken: 12