Country vanaf de kansel Grote Kerk

Country vanaf de kansel

Muziekdienst met Johnny Cash in Grote Kerk ‘Het verhaal van ‘de verloren zoon’ is ook van toepassing op het leven van Johnny Cash. Hij was verslaafd, raakte aan de grond, maar kwam door het geloof weer op het rechte pad. Bij zijn terugkeer in de maatschappij kreeg de countryzanger een betere ontvangst van zijn publiek dan hij durfde te verwachten,’ vertelt ds. Cornelis Visser. Onder dit thema wordt op zondag 18 november een gospel-countrydienst gehouden in de Grote Kerk. ‘Het leven en de muziek van de Amerikaanse countrylegende biedt genoeg ingrediënten om er zowel een pakkende muziekdienst van te
maken, als een met de nodige diepgang. Want los van herkenbare muzieknummers willen we in de donkere dagen voor kerst de bezoekers ook inhoudelijk een hart onder de riem steken.’ Dat wordt mede gedaan door een parallel te trekken tussen wat zich afspeelde in het leven van Johnny Cash met zaken die aansluiten op eigen (levens) vragen. ‘Die brug slaan we mede met (herkenbare) country-gospelmuziek. Wist je bijvoorbeeld dat Johnny Cash in 1973 zijn album The Gospel Road uitbracht?’ Band Men in Black.

Daarnaast is er live-ondersteuning door de band Men in Black. Deze acht man sterke formatie neemt de bezoekers mee op een muzikale reis, waarbij cowboylaarzen en bijpassende hoed niet mogen ontbreken. ‘Ik ga niet alles verklappen, maar bezoekers van de Grote Kerk worden in stijl ontvangen. We beraden ons nog of er een hoefsmid moet komen die de paarden van de bezoekers gaat beslaan’, lacht Cornelis.
De muziekdienst begint om 17.00 uur, de kerk gaat open om 16.00 uur. De toegang is gratis. Er is wel een collecte ten behoeve van de kerk en De Regenboog. De Regenboog zet zich in voor mensen die door dakloosheid, psychische klachten, drank- of drugsgebruik in de problemen zijn gekomen.

Meer weten? kijk op predikant@pgwestzaan.nl of op www.protestantse-gemeente-westzaan.nl.

Heeft de Grote Kerk op 18 november ook echt klapdeuren? Bezoekers aan de muziekdienst zullen het
beleven.

Bezoeken: 0