Concerten in het Reghthuys

Wil Evers rechts

Datum: 3 november 2019

Concerten in het Reghthuys

Het Reghthuys ligt in het hart van onsdorp en in het hart van de Kerkbuurt. Ik denk dat het ook in het hart van veel Westzaners een plekje heeft. De stichting ’t Reght Huys Banne Westzaan heeft tot doel om het gebouw te onderhouden en te behouden voor Westzaan. Iedereen zal zich kunnen voorstellen dat het onderhoud van dit gebouw een kostbare aangelegenheid is. Hiervoor is inmiddels een meer jaren onderhoudsplan opgesteld dat is ingediend bij de overheid.

Maar die subsidie is niet genoeg om alle onkosten te dekken. Om aan inkomsten te komen wordt het gebouw verhuurd voor trouwerijen. Wat veel mensen waarschijnlijk niet weten, is dat het gebouw ook gehuurd kan worden voor een vergadering, overleg, receptie (al dan niet na een in het Reghthuys gesloten huwelijk), een familiereünie, de jaarlijkse uitvoering met en door uw muziekleerlingen, een verjaardag, condoléances etc. In de volgende Wessaner zullen wij hier uitgebreid op terug komen. Daarnaast worden er in de Burgerzaal regelmatig concertengegeven. Voor deze activiteiten is het bestuur op zoek naar mensen die willen fungeren als gastheer/gastvrouw om de (bruiloft)gasten te ontvangen en te begeleiden.

Naast de reeds bestaande concerten zouden wij de activiteiten graag uitbreiden. Hiervoor willen wij een evenementencommissie in het leven roepen, die zich met de invulling van dit programma gaat bezighouden.Dit seizoen willen de concertenreeks met Ronald Willemsen in het Reghthuys voortzetten, alleen nu op de zondagmiddag: 3 november, 15 december, 26 januari, 8 maart en 19 april van 14.30 tot 17.00uur. Noteert u deze data vast in uw agenda?

Lijkt het u ook leuk om actief betrokken te zijn bij ons prachtige Reghthuys of wilt u meer informatie, neem dan contact op met Joke Smit: 06-2953 7739.

Joke Smit,
voorzitter Stichting ’t Reght Huys
Banne Westzaan

Bezoeken: 7