Brechtje Kat Popdienst‘Cabaret en geloof’

Datum: 12 november 2017

Popdienst ‘Cabaret en geloof’

Elk jaar is in november in de Grote Kerk een popdienst bij kaarslicht.Veel mensen zijn vervreemd van de kerkelijke muziek. In de popdiensten staat muziek centraal die mensen kennen van de radio, maar waarvan het religieuze gehalte van de teksten hen keer op keer verrast.
Dit jaar laten we ons inspireren door teksten en liederen van cabaretiers. Cabaretiers als Herman Finkers (o.a. in de oudejaarsconference van 2015) en Toon Hermans komen of kwamen expliciet voor hun geloof uit. Maar ook teksten en liederen van andere cabaretiers komen verrassend goed uit in een popdienst.
De zang wordt dit jaar verzorgd door de in Westzaan geboren klein kunstenares Brechtje Kat.
Brechtje speelde in diverse theater- en tv-producties, waaronder Celblok H, A’dam – E.V.A. en Voetbalmeisjes. Met haar soloprogramma ‘Vaarland’ trad ze o.a. op in het Zaantheater en hier in Westzaan in de Zuidervermaning. Brechtje wordt in haar optreden bijgestaan door gitarist Roel Goedhart.
Zondag 12 november om 17.00 uur. Kerk open vanaf 16.00 uur. Zang
Brechtje Kat vanaf 16.45 uur.

zie Brechtje Kat

 

Biografie 

In 1982 wordt Brechtje Kat geboren in het kleine dorpje Westzaan, onder de rook van Amsterdam.

Via vele “theatrale omwegen” (zang aan het Conservatorium in Alkmaar, theater vooropleiding ITS DNA, Dansacademie in Amsterdam) studeert ze in 2009 af aan het Herman Teirlinck Instituut in Antwerpen. Afdeling Kleinkunst.

In januari 2010 verhuist ze terug naar Amsterdam. Ze speelt in diverse theater- en TV producties, waaronder de Veenfabriek in Leiden, jeugdtheater Sonnevanck in Enschede. De serie Celblok H, en gastrollen in o.a. A’dam en Eva en Voetbalmeisjes.

Ondertussen werkt Brechtje ook aan haar eigen muziek. In oktober 2012 staat ze voor het eerst met haar soloprogramma “Vaarland” op de planken. Een voorstelling met sketches over het zoeken naar een thuisland omringt door prachtige liedjes.
“Kleinkunst op de klanken van fado en soul” (zie ook Theater). In november 2013 brengt ze haar werk uit op de CD Vaarland.
In 2016 staat ze hiermee in de finale van de Nekka-wedstrijd te Antwerpen!

Sinds augustus 2015 werkt Brechtje Kat samen met Tirza de Boer onder de naam KAT MET DE T VAN TIRZA. Dit cabaretduo behaalt in november van dat jaar de halve finale van Festival Cameretten. Sinds februari 2016 zijn ze Artist In Residence bij VondelCS, AVROTROS.  Midden in het Vondelpark te Amsterdam werken ze aan hun avondvullend programma “Paradijsvogel”. In het najaar van 2017 zijn ze daar te zien.

Weergaven: 11