Bijeenkomst DDvW op 3 juli 2019 in Dorpshuis De Kwaker.

Datum: 3 juli 2019

Verslag bijeenkomst DDvW op 8 mei 2019 in Dorpshuis De Kwaker.

Uitnodiging Uitnodiging bijeenkomst DDvW 3 juli 2019

De afgelopen vergadering zijn velen van jullie aanwezig geweest en zijn de plannen besproken en wat meer uitgewerkt. De organisatie van De Dag van Westzaan is langzaam op gang aan het komen, zodat er op 14 september weer een mooie (3e) editie van De Dag van Westzaan kan plaatsvinden.
Gelukkig zijn veel ideeën eigenlijk al (bijna) klaar om uit te voeren. Om toch nog even de puntjes op de i te zetten zal in de aankomende vergadering nog het een en ander besproken worden.
Tijdens de vergadering wordt o.a. de speciale editie van de Wessaner getoond. Deze zal worden doorgenomen op spelfouten of andere opmerkingen. Wij hopen daarom dat u aanwezig kunt zijn om dit te controleren.
Alle instanties, stichtingen en verenigingen die in deze Wessaner zijn vernoemd zullen ook op de digitale plattegrond (Facebook en www.westzaan.nl) worden benoemd. Ook initiatieven die ‘spontaan’ open gaan zullen worden benoemd op de digitale plattegrond. Er zijn al een aantal initiatieven die zich hiervoor hebben aangemeld. Gaat u zelf open of kent u iemand die open gaat, geef dit dan vóór 1 september door via de mail(zie onderaan).
Wat velen van jullie waarschijnlijk al weten, er zit achter deze dag wel veel werk. Tijdens de vergaderingen worden ideeën uitgewisseld en hulp aan elkaar geboden. Want samen sta je sterker. Wilt u ook graag (weer) uw deuren openzetten op De Dag van Westzaan maar heeft u nog geen idee op welke manier? Of wilt u op een andere manier ondersteuning geven aan deze dag, dan nodigen wij u van harte uit op de volgende vergadering. Deze vindt plaats op 3 juli 2019 in het dorpshuis De Kwaker om 20:00 uur.
Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op de website, of bekijk onze sociale media. Uiteraard kunt u deze sociale media ook gebruiken om uw eigen activiteit te promoten.
Dewi Fraij.

Mail: dddvwikdoemee@gmail.com
Facebook: De Dag van Westzaan

(NIEUW) Instagram: de dag van Westzaan
Webstie: www.westzaan.nl

1. Opening: door Markjan Fraij en voorstelronde.

Mededelingen: afberichten worden vermeld. Vergunning: de aanvraag voor een evenementenvergunning is in concept gereed maar kan pas aangevraagd worden wanneer het definitieve programma bij elke deelnemer bekend is. Melden bij: ddvwikdoemee@gmail.com
Subsidie: is aangevraagd en gehonoreerd.

2. Oldtimeroptocht:

Dirk Kuiper regelt de oldtimeroptocht weer. De Coöp en Dekamarkt sponsoren de lunchpakketten. K. van Oudenaren sponsort rallyborden, alvast dank. Route is bekend, er wordt nog gekeken naar een startlocatie waar toiletten en koffie aanwezig zijn. Er zijn minstens ca. 12 verkeersregelaars nodig. Volgende bijeenkomst in concept positie van verkeersregelaars + definitieve route. De Zaanse oldtimers worden weer overal in het dorp neergezet. Dirk Kuiper neemt contact op met het NHD en Zaankanters met bijzondere auto’s kunnen zich aanmelden. Er wordt een maximum aantal oldtimers ingesteld. Verdere details worden uitgewerkt. Op de J.J. Allanstraat 57 worden twee en driewielers uitgestald voor bezoekers.

3. PR: Er zijn veel stukjes voor de “Wessaner” ontvangen maar er wordt nog meer verwacht. Dewi Fraij heeft concepten gemaakt van: posters, rallyborden en bushalteposters. Ze zien er mooi uit, worden bekeken en ev. op/aanmerkingen worden meegenomen. Daar is veel werk aan, klasse, Dewi! De hop on off bus (sponsor ID Laser) zal o.a. stoppen bij: ID Laser, Dekamarkt/IJsclub, J.J. Allanstraat 57 (bij twee en driewielers) De Kwaker, Gallery Staphorsius/Gallery of Dreams en J.J. Allanstraat 403. De bus zal rijden vanaf de Wheelbrug naar de zuid en weer terug. In de noord komen verwijzingen naar de bushalte bij de Wheelbrug. Consumptiebonnen (oldtimers) kunnen ingeleverd worden bij: Schaatsmuseum, De Grote Kerk, Gallery of Dreams, Dorpshuis De Kwaker en bij het Brandweermuseum. Koffie € 1.00. Maak gebruik van het logo voor bv. prijslijsten, herkenbaarheid enz. Bas v Westrop, Dewi Fraij, Markjan Fraij, Sabine Bloemberg en Fred Eerenberg komen bij elkaar voor het verdere PR gebeuren.

4. Inventarisatie deelnemers en plannen/ideeën, tevens rondvraag:

Op diverse locaties is er muziek, zang en optreden bandjes, wellicht o.a. muzikanten van Greated Factory (?) zij komen met installaties/toebehoren.

a. Dagorkest Zaanstreek/Waterland: geven een concert van ca. 1 uur in de Grote Kerk.
b. Sabina’s bloemenshop is open.
c. Bakker Bas staat met gebak, ook speciaal gebakje voor DDvW en geeft workshop voor kinderen in De Kwaker.
d. Dorpshuis De Kwaker: organiseert een gevarieerde ondernemersbeurs. Westzaanse bedrijven presenteren zich.
e. Len Thesing stalt twee en driewielers uit op de J.J. Allanstraat 57.
f. Staphorsius i.s.m. de Willem Jansenstichting: 2 kunstenaars demonstreren, er draait een film uit 1972 van atelier Willem Jansen en men kan etsen kopen.
g. Digitale Beeldbank: staat met stand bij het Brandweermuseum.
h. EHBO: is flexibel aanwezig.
i. Zaens Brandweermuseum: is geopend en in de Kerkbuurt is een tentoonstelling van oude, hand en moderne brandweervoertuigen. Kerkbuurt wordt van 7.30 – 17.00 uur afgesloten voor verkeer. De brandweer regelt zelf hekkenafsluiting, nodigt gasten uit en neemt contact op met de krant en RTV NH.
j. De sinterklaascommissie zet een praalwagen in de zuid neer.
k. Molen Het Prinsenhof: gaan varen/pendelen met een palingboot tussen verschillende molens, er zijn historische boten (met kromhoutmotor), de molen maalt als er wind is en er zijn activiteiten voor kinderen.
l. Schaatsmuseum: is open, rondleiding, foto’s, boerengolf.
m. Grote Kerk: er worden wafels gebakken, de opbrengst gaat naar een goed doel (hospice de Schelp),
Hr. van der Steen vertelt over de geschiedenis van de Grote Kerk en er is muziek in diverse stijlen.
n. De Gallery of Dreams is geopend, er zijn o.a. Zaanse bromsnorren te bewonderen, old timers en kraampjes met mooie sieraden.
o. De Zuidervermaning houdt een foto-expositie en het dameskoor treedt om 14.00 uur op.
p. Toneelvereniging Herleving: stukje straattoneel.
q. Kok-Voogt organiseert een expositie in de Grote Kerk, schilderijen van Selma Timmerman en foto’s van Karin Timmerman.
r. Dameskoor: treedt op in de Zuidervermaning.
s. 4 mei herdenking: staat met een kraam in De Kwaker, met een aanloop naar volgend jaar: 75 jaar bevrijding.
t. De Theetuin: is geopend.

Volgende bijeenkomst op woensdag 3 juli 2019 in Dorpshuis De Kwaker. E-mail: ddvwikdoemee@gmail.com

Telefoonnummers van de stuurgroep:

Markjan Fraij: 075-6312219 Nel Zwikker: 075-6153440/06-53157402
Marcel Haarhuis: 075-6571200 Gerda Steenbergen: 075-6354882/06-12805499
Ingrid Jahn: 075-6153348/06-17171793 Dewi Fraij: 06-44320161

Weergaven: 0