Barbara van Marle Schilderijen Weefhuis in Zaandijk

Datum: 21 januari 2018

Barbara van Marle Schilderijen Weefhuis in Zaandijk

Vorig jaar exposeerde Barbara van Marle voor het eerst solo in Het Weefhuis met een overzichtstentoonstelling van haar schilderijen en beelden tot dan toe. Na vele verzoeken komt zij dit jaar terug en exposeert, naast haar laatste olieverfschilderijen op doek, voor het eerst een geheel nieuwe kunstvorm binnen haar werk.

Barbara is al langere tijd bekend van haar mini’s, kleine sprekende zwart-wit schilderijtjes op hout, die onder andere te zien zijn in het Zaans Museum. Deze schilderijtjes van 10 x 10 cm geïnspireerd op oude familiefoto’s geven universele herinneringen uit de kindertijd weer. Al enige tijd was zij op zoek naar een vorm om de bijzondere sfeer van deze mini’s te kunnen laten zien op groot formaat. Door deze schilderijtjes te fotograferen en op een speciale manier te verlijmen op plexiglas kunnen ze een transformatie in formaat ondergaan, die de kracht van het beeld nog meer versterken. Een bijzondere nieuwe aanpak die dit weekend voor het eerst voor het publiek te zien zal zijn: Mini’s in MAXI-formaat!

Deze geboren en getogen Zaanse kunstenares, met een afgeronde opleiding aan de Wackers academie in Amsterdam, exposeert na haar afstuderen in 2013 veel in binnen- en buitenland.

Tijdens de expositie is ook informatie te verkrijgen over de lessen en workshops die Barbara van Marle geeft in haar eigen atelier in Zaandam; voor meer informatie bezoek haar website http://barbaravanmarle.com/.

20 en 21 januari van 12 tot 17 uur

Weergaven: 1