Arnold Sol Uitgave nieuw naslagwerk

Datum: 30 november 2017

‘Uit de historie van Westzaan’ Te koop in Westzaan bij Bakkerij Verhagen, Bloemenwinkel Albers en Zuivelboerderij Bax. Verder in de Zaanse boekhandel vanaf 23 oktober voor slechts € 27,95. U kunt het ook rechtstreeks bestellen via mijn Facebook, dan wordt het binnen de Zaanstreek gratis thuisbezorgd. Zal Milco Bourquin er in staan? Of Sanne Hendriks, Martine Kok en Jeroen Booy? Staat de zoon van Antoon Lienos er in? Of de familie van Irene Heinicke-Jongewaard? Sandra Root, Frits Klerk en Fred Eerenberg? Staan Marie Kleij, Lorena Visintainer en Tom Smit ook in het boek? Wie zal het zeggen. Op 23 oktober weten we het. Transportbedrijf Kalf staat er in ieder geval wel in! Oh en delen is natuurlijk lief!

Het nieuwe boek van Arnold Sol toont u de pracht van het dorp Westzaan, met tal van verhalen over Westzaners, hun huizen, boerderijen, pakhuizen en molens uit vroeger tijden en het hedendaagse. Ook feiten over de historie van de Grote Kerk en het Regthuys zullen in dit boek langskomen. Westzaners uit een ver verleden, die door de verhalen van toen en de vele foto’s weer een beetje tot leven komen en uit de vergetelheid worden gehaald. Vanzelfsprekend komen we ook heel veel oude dorpsgezichten tegen van Westzaan, die vaak vergezeld gaan van een foto van de huidige situatie. Dit boek is geschreven voor de Westzaners van nu en voor de komende generaties, maar natuurlijk ook voor oud dorpsgenoten en liefhebbers van de Zaanse geschiedenis in het algemeen.

Aan Rie Kleij werd het eerste exemplaar uit handen van auteur Arnold gegeven. Lucienne Buizer kreeg het 2e exemplaar overhand, zij heeft de vormgeving van het boek verzorgd.

Het boek verschijnt als prachtige naslagwerk. De luxe hardcover uitgave telt 112 pagina’s en meer dan 200 foto’s in kleur. De verkoopprijs is € 27,95.

Het boek is in Westzaan verkrijgbaar bij:

  • Bakkerij Verhagen, Kerkbuurt 64 Westzaan
  • Bloemsierkunst Hans, Leonne Bozenka Albers, J.J. Allanstraat 335 Westzaan 
  • Westzaanse zuivelboerderij Bax, Zuideinde 260 Westzaan

Verder verkrijgbaar vanaf 23 oktober a.s. bij alle Zaanse boekhandels.

Uit de Historie van Westzaan

 

Weergaven: 63