Archief Historische Vereniging in beeld

Datum: 27 maart 2020

Lezing Dirk Kit in gemeentearchief verschoven.
De bijeenkomst en de lezing door Dirk Kit in het gemeentearchief Zaanstad op vrijdag 27 maart is in verband met het Corona-virus afgelast. Een eventuele nieuwe datum zal worden vastgesteld zodra er duidelijkheid is. Daarover wordt u dan tijdig geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,
Peter Huisman, secretaris HVW


Archief Historische Vereniging in beeld

Uit de wessaner We zijn met een enthousiaste groep mensen bijna een jaar bezig om ons bezit inzichtelijk te maken. Elke vrijdagmorgen is er een ploeg hard (maar ook heel gezellig) aan het werk. We vonden het tijd dat u maar eens een resultaat moest zien. Daarom is per 27 januari alles wat is ingebracht zichtbaar op de website van het gemeentearchief Zaanstad. Ga naar www.archiefzaanstad.nl/archieven. Voer in het zoekveld PA-0600 in en u komt bij de gearchiveerde stukken. Onder verzamelnummer PA-0600 vindt u, gerubriceerd naar rubriek (bijvoorbeeld

Westzaanse Gemeenschap), bij elkaar nu al meer dan 600 benoemde archiefstukken. De omschrijving is veelal nog summier. In de toekomst moet er een tweede ronde plaatsvinden waarbij we ook inleidingen of toelichtingen gaan schrijven. Iedereen begrijpt dat er nog voor jaren werk te doen is. Mogelijk is daarbij de kennis onmisbaar van mensen die veel van bepaalde onderwerpen weten. Als u een onderwerp ziet waar u graag informatie over kwijt wilt, laat het ons weten.

Het archief voorziet in de zoekfunctie. Voor de fysieke stukken moet het gemeentearchief wordenbezocht. En dat kan dagelijks. Of het ooit komt tot een digitaal inzichtelijk archief is toekomstmuziek. En iets wat ook een behoorlijke financiële investering vraagt. Het zou natuurlijk mooi zijn als dat ooit gerealiseerd kan worden.

Vooralsnog zijn we als bestuur blij met het resultaat tot nu toe. En gaan we als werkgroep stug door om een en ander te optimaliseren. We zijn ook blij met de samenwerking met het beeldarchief. Door uitwisseling van informatie zorgen we ervoor dat er geen doublures ontstaan en dat het beeldmateriaal van Westzaan op de juiste plek en manier wordt opgeborgen. Fysiek, en dat is dan het archief, en digitaal bij de beeldbank.

Weergaven: 15