Abseilen vanaf de watertoren

Datum: 7 juli 2018

Abseil festival 7 Juli 2018 watertoren…. voor het vergeten kind

Abseilen van een watertoren … schrap die maar van je bucketlist, want zaterdag 7 juli 2018 gaat je wens weer in vervulling! Abseilen van de Watertoren van Assendelft is niet alleen uniek, het is spannend, magisch, sportief en je draagt ook nog eens bij aan het goede doel. Wil je iemand op originele wijze verrassen? Geef hem/haar een afdaling cadeau!

Heb jij altijd al willen abseilen? En vanaf een wel heel bijzondere plek? Grijp nu je kans en kom abseilen van de Watertoren in Assendelft. Op 7 juli 2018 is het weer zover! Op deze website vind je binnenkort alle nodige informatie over tarieven, tijden en voorwaarden. Wil je verzekerd zijn van deelname, wacht dan niet te lang met inschrijven, want vol is vol!

Abseilen van een watertoren vraagt om een strakke organisatie. Om de dag soepel en veilig te laten verlopen, vind je onderstaand de belangrijkste informatie. Nieuws over het event kun je volgen op Facebook. Mocht je nog vragen hebben, mail ons op info@abseilenwatertoren.nl.

Lokatie

De Watertoren is gelegen aan de Communicatieweg 12 Oost in Assendelft. Het abseilen start vanaf 09.00 uur. Het buitenterrein is voor iedereen toegankelijk, alleen houders van een betaald deelnamebewijs hebben toegang tot de bovenste verdieping van de Watertoren. Gezien het beperkte aantal autoparkeerplaatsen, wordt geadviseerd met een alternatief vervoersmiddel te komen. Aanmoedigers en andere bezoekers kunnen tegen betaling een hapje en/of drankje nuttigen.

Tickets

Via de ticketpagina bestel en betaal je je ticket. Je schrijft in op het tijdslot van jouw keuze. Een ticket geeft recht op 1 afdaling per persoon. Let op: per tijdslot kunnen maximaal 24 deelnemers inschrijven. Je kunt ook meerdere deelnemers per tijdslot in één keer inschrijven. Als je je keuze hebt gemaakt, kies voor afrekenen, je wordt doorverwezen naar de betaalpagina. Je kunt met creditcard of via iDeal betalen. Na ontvangst van je betaling, ontvang je bevestiging van je inschrijving én je betaling per e-mail. Bewaar deze goed en neem op de dag zelf een afdruk mee. Alleen met dit bewijs
heb je toegang tot de bovenste verdieping van de Watertoren.

Abseilen

Deelnemers schrijven zich in voor een afdaling vanaf de bovenste verdieping van de Watertoren (op ca 40 meter). Het abseilen is geheel op eigen risico, de organisator draagt geen verantwoordelijkheid voor persoonlijk letsel en/of schade aan jouw of andermans eigendommen. Deelname is mogelijk vanaf 6 jaar. Kinderen tot 18 jaar zijn onder begeleiding van een ouder/voogd.

Voorwaarden

Bij de aanschaf van je ticket(s) heb je ingestemd met onze voorwaarden. Voor de volledigheid vind je ze hieronder nog eens:

 • Je bent 6 jaar of ouder, kinderen onder de 18 jaar zijn onder begeleiding van een ouder, de organisatie kan om legitimatie vragen.
 • Je bent gezond van lijf en leden.
 • Je weegt maximaal 125 kilogram (bij twijfel zullen we jouw gewicht meten).
 • Je bent niet onder invloed van drank en/of verdovende middelen.
 • Er volgt geen restitutie van de ticketkosten als je niet aan één van de bovenstaande voorwaarden voldoet.
 • Je dient 30 minuten voor het gekozen tijdslot aanwezig te zijn. Als je van 11:00 tot 12:00 hebt geboekt, dan dien je om 10:30 uur aanwezig te zijn.
 • Het abseilen is geheel op eigen risico, wij dragen geen verantwoordelijkheid voor persoonlijk letsel en/of schade aan jouw of andermans eigendommen.
 • Indien je door plotseling opkomende angst of welk andere reden dan ook, niet meer wil of kan abseilen, dan zal geen restitutie van de ticketkosten worden verleend.
 • Indien het weer ons in de steek laat, zullen wij het evenement verplaatsen naar een nog te bepalen nieuwe datum. Het aangekochte ticket blijft geldig en kan worden gebruikt op de nieuwe datum. Het ticket dient wel getoond te worden op de nieuwe datum.
 • De organisatie, RotaryClub de Zaan-Zaandijk en de medewerkers van Industrieel Klimmen, behouden zich het recht voor, indien naar hun oordeel enige onveilige situatie ontstaat en/of zal ontstaan, de activiteiten te staken of op te schorten.

Afgelast?

Zoals in de voorwaarden is vermeld, kan het event worden afgelast als de weersomstandigheden het niet toelaten om veilig te abseilen.  Uiteraard zullen we dit zo tijdig mogelijk communiceren via Facebook en de website, en direct een alternatieve datum vaststellen. Aangekochte tickets blijven geldig, bewaar de  bevestiging dus goed.

Tickets, gegevens deelnemers en disclaimer

Nadat je je ticket(s) hebt betaald, heb je per email een “Ontvangstbewijs” ontvangen. Print deze uit en neem die op zaterdag mee. Dit is je bewijs dat jou toegang geeft tot de bovenste verdieping van de Watertoren.

Elke deelnemer (indien minderjarig, diens ouder/voogd) dient schriftelijk in te stemmen met de voorwaarden voor deelname aan het event.

Heb jij meerdere tickets voor jezelf en/of andere deelnemers gekocht, dan:

 1. Ontvangen we graag per reply mail, devolledige naam + geboortedatum + tijdslot van de (andere) deelnemer(s). Dit is nodig voor controle ter plaatse.
 2. Meld je je gelijk met de andere deelnemers die onder jouw ontvangstbewijs vallen, bij de organisatie en lever je per deelnemer een ondertekend voorwaardenformulier in.

 

TICKETS NU BESCHIKBAAR

 

Ben jij een VIP?

In de Watertoren zijn inmiddels diverse ondernemers gehuisvest die voor de dagelijkse reuring in het gebouw zorgen. En toch is er nog één maagdelijke verdieping, waar zelfs de huurders nog niet zijn geweest. En waar nog een heus stukje historie van de toren is te vinden. Nieuwsgierig?

Deze bijzondere plek vormt het decor voor het VIP-arrangement op 7 juli. Superleuk voor de individuele abseiler, maar ook ideaal voor een bedrijfs-,  vrienden- of familieteam, om gezamenlijk dit avontuur aan te gaan, te verbinden en tegelijkertijd het goede doel te steunen. Samen bereid je je voor op een bijzondere belevenis, met de afdaling als hoogtepunt, en na afloop kun je – al of niet bibberend, doch vervuld van euforie en adrenaline – napraten met je mede-abseilers.

Eerst een hapje en een drankje, dan volgt een voorbereidende instructie over het abseilen. Een video-impressie van de vorige editie in de koude januarimaand is de perfecte opwarmer. Vanaf 16.00 uur gaan de VIPs in groepen van vier de afdaling maken, onder begeleiding van de instructeurs van Industrieel Klimmen. Van elke VIP maken we een spectaculaire foto, om in te lijsten.

maar na de afdaling staat niets ons in de weg om nog EEN UURTJE gezellig na te genieten in de speciale VIP-ruimte om met elkaar en met de organisatie na te praten.  Eventueel bewijsmateriaal (film of foto) dat een eerste blik kan doorstaan, zullen we dan ook laten zien. Vóór het abseilen is een alcoholisch drankje absoluut uit den boze, maar na de afdaling staat niets ons in de weg om nog gezellig na te genieten.

Met een VIP-kaart wordt jouw afdaling van de Watertoren een beleving met een gouden randje. Je krijgt een exclusief kijkje in het meest onbekende deel van de Watertoren. En bovendien draag je een extra steentje bij aan het goede doel : Stichting Het Vergeten Kind.

Let op: het aantal beschikbare VIP-kaarten is beperkt, dus beslis snel en koop die kaarten!

Abseilen van een watertoren … schrap die maar van je bucketlist, want zaterdag 7 juli 2018 gaat je wens weer in vervulling! Abseilen van de Watertoren van Assendelft is niet alleen uniek, het is spannend, magisch, sportief en je draagt ook nog eens bij aan het goede doel. Wil je iemand op originele wijze verrassen? Geef hem/haar een afdaling cadeau!

Heb jij altijd al willen abseilen? En vanaf een wel heel bijzondere plek? Grijp nu je kans en kom abseilen van de Watertoren in Assendelft. Op 7 juli 2018 is het weer zover! Op deze website vind je binnenkort alle nodige informatie over tarieven, tijden en voorwaarden. Wil je verzekerd zijn van deelname, wacht dan niet te lang met inschrijven, want vol is vol!

We zien elkaar op grote hoogte, tot 7 juli

Abselen

 

Bezoeken: 6