2 april VERZAMELEN BIJ MOLEN DE SCHOOLMEESTER!

Datum: 2 april 2022

VERZAMELEN BIJ MOLEN DE SCHOOLMEESTER!
Beste natuurliefhebbers/ leden van OBW,
Zondag 13 maart was alweer de laatste èchte werkdag in het Westzijderveld van dit seizoen. Het broedseizoen staat voor de deur Daarna is er nog een zwerfafvalopruimdag op zaterdag 2 april.
Wij nodigen jullie weer uit om mee te helpen zwerfvuil uit het Westzijderveld te ruimen . Heel mooi en noodzakelijk werk
De foto’s die deze dag gemaakt zijn door Fred Eerenberg staan op onze website:
www.obwzveld.nl onder het kopje ‘Foto’s’ en daarna ‘Werkdag 19-2-2022’.
De werkochtenden worden, zoals altijd, georganiseerd in nauwe samenwerking met de Vogelwerkgroep en de werkzaamheden zullen worden verricht onder leiding van Staatsbosbeheer.
LET OP:
We gaan dit keer als vanouds weer verzamelen bij molen De Schoolmeester (dus niet bij Het Prinsenhof). Hier is parkeergelegenheid genoeg.
S.v.p. opgeven vóór woensdagavond eind maart begin april bij ondergetekende, e-mail: w.veken@upcmail.nl, of door deze e-mail te beantwoorden, zodat we weten op hoeveel mensen wij kunnen rekenen.
De pauze met koffie/thee met appelgebak zal in molen Het Prinsenhof zijn. Daar is ruimte genoeg voor een grote groep. Fred gaat ’t vast weer voor ons regelen.
Graag nog even een herinnering:
neem zelf een koffie- of thee mok, schotel en vorkje/lepeltje mee. Mocht je die vergeten zijn, dan heb ik nog wel wat plastic bordjes en vorkjes bij me, maar de voorraad raakt een beetje op. Bovendien gebruiken we die liever niet.
Verzamelen tussen 9.15 en 9.30 uur bij molen De Schoolmeester. Om ongeveer 13.30 uur zijn we weer terug. Warme kleding en laarzen zijn aan te bevelen en evt. regenkleding.
Met vriendelijke groet en graag tot ziens 2 april
Marja Veken.

Beste natuurliefhebbers / leden van OBW,

 

Zoals u al in onze vorige mail hebt kunnen lezen, houden we op zaterdag 2 april Skoon Skip en gaan we in het Westzijderveld zwerfvuil opruimen. We gaan dan – onder leiding van boswachters van Staatsbosbeheer – in kleine groepjes in een aantal kleinere boten het Westzijderveld in. In 2020 en 2021 hebben we – vanwege corona – geen zwerfvuil op kunnen halen, dus we verwachten dat er heel veel op te ruimen valt. Het is treurig dat het nodig is. Wie doet er mee?? Heb je een grijper? Neem die dan mee.

Ook deze werkochtend wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de Vogelwerkgroep.

Het is misschien mogelijk, dat er te veel vrijwilligers zich aanmelden voor de beschikbare bootjes en dan zullen we een aantal moeten teleurstellen, maar daar gaan we vooralsnog niet vanuit.

Een verzoek aan degenen die een bootje hebben: kom met je boot, zodat je ook drie à vier mensen mee kunt nemen. Geef dat even van tevoren aan mij door.

Natuurlijk houden we ook pauze in één van de molens. We gaan kijken of Abel van Loenen in de gelegenheid is om De Jonge Dirk voor ons open te stellen en anders gaan we gewoon weer in Het Prinsenhof.

Graag nog even een herinnering:

Neem zelf een koffie- of theemok, een schotel en vork/lepeltje mee.

S.v.p. opgeven vóór woensdagavond 30 maart as. bij ondergetekende, e-mail: w.veken@upcmail.nl of door deze mail te beantwoorden.

Verzamelen tussen 9.15 en 9.30 uur bij molen De Schoolmeester; om ongeveer 13.30 uur zijn we weer terug. Warme kleding en laarzen zijn aan te bevelen. Ook evt. regenkleding meenemen, maar we hopen dat het net zulk lekker weer is als vandaag.

Met vriendelijke groet en graag tot 2 april!

Marja Veken.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bezoeken: 0