Wandelen over water in het Guisveld 31 mei ,1 juni 2020 afgelast

Datum: 31 mei 2020

Wandelen over water in het Guisveld Afgelast

Slechts twee dagen per jaar is het Guisveld toegankelijk voor publiek, tijdens Pinksteren. Ontdek samen met je gezin dit stille gebied in de Zaanstreek op eigen houtje te voet (gratis) of vaar mee met de boot (online boeken).

Wandelen – vrij toegankelijk
Dwaal op eigen gelegenheid door de Zaanse moerassen. Misschien hoor of zie je één van de vele soorten rietvogels die hier leven, zoals blauwborst of baardmannetje. Onderweg staan gidsen van de Vogelwacht Zaanstreek om je vragen te beantwoorden.
Opgeven niet mogelijk. Gratis entree. Doorlopende start: zondag tussen 06.00-16.00 uur, maandag tussen 09.00-16.00 uur. Afstand: 4 km.

Vaartocht – online boeken
Liever per boot door het Guisveld? Boek dan een vaartocht door dit waterrijke gebied. Onderweg hoor en zie je de vele verschillende weide-, water- en rietvogels die hier leven. Onderweg is het mogelijk om uit de boot te stappen en de laatste 2 km naar het startpunt te wandelen. Op de uitstapplaats staan gidsen van Vogelwacht Zaanstreek om al je vragen over de vogels te beantwoorden.
Vooraf online boeken. Prijs: € 5, tot 4 jaar gratis. Vertrektijd: zondag 06.00, 8.30, 11.00 en 13.30 uur; maandag 09.00, 11.30 en 14.00 uur. Duur vaartocht: 1,5 uur. 

Kinderactiviteiten Tweede Pinksterdag – vrij toegankelijk
Op Tweede Pinksterdag kunnen deelnemende kinderen aan het eind van de wandeling knutselen. Ook staan de gidsen van NME Zaanstad klaar met vangnetjes om samen met de kinderen waterdiertjes te vangen.

Bezoeken: 12