13 september 10:00 uur Boerenmarkt in Westzaan

Datum: 13 september 2024

Boerenmarkt in Westzaan

Gezellig naar de markt in Westzaan? Dat kan binnenkort. Vanaf vrijdag 13 september is er wekelijks een boerenmarkt naast de Grote Kerk en achter ‘t Reghthuys.

De markt zal bestaan uit vijf nieuwe kramen met een divers aanbod. Naast de visboer die er al elke vrijdag staat, komt er groente en fruit van zorgboerderij Duintuin uit Heemskerk, kaas en eieren van zuiverboerderij IJff uit Assendelft, honing van imker Van Randen uit Westzaan, chocolade van Lisa’s Chocolade-atelier uit Westzaan en bloemen van Bloem on wheels.

De markt is een initiatief van Ria Koekenbier, bestuurslid van ’t Reghthuys. Zij vond dat Westzaan een markt miste. Ze kreeg uit het dorp veel positieve reacties op haar plan voor een markt en is zelf de marktkooplui gaan benaderen.

De markt staat er om te beginnen vijf weken op proef. Als de kramen voldoende klandizie trekken, kan het een wekelijkse markt worden.

Op 13 september opent in de ijkkamer van ’t Reghthuys ook cadeauwinkel Stijlgenoten, een initiatief van Hanneke Grabijn en Wanda van ’t Veer. Hier kun je elke donderdag, vrijdag en zaterdag van 9.00 – 17.00 uur cadeautjes kopen. Denk aan geboortecadeaus, geurkaarsen, kindercadeautjes, sieraden, tasjes, ansichtkaarten, kandelaars en droogbloemen.

De feestelijke opening van markt en cadeauwinkel vindt vrijdag 13 september plaats om 10.00.

  

Weergaven: 14