75 jaar Passie voor vogels 17 april 1943-17 april 2018

75 jaar Passie voor vogels – 17 april 1943-17 april 2018

De Vogelbeschermingwacht “Zaanstreek hield voor haar leden een geweldig evenement.  Een geweldig geïnspireerde Jubileum viering gehad in het Museum Zaanse Schans. Er waren vele lezingen te beluisteren van een uitstekende en inspirerende kwaliteit. Ik heb met groot genoegen de presentatie van Ruben Smi en Camilla Dreef kunnen beluisteren. zie foto  beide bekend van de Televisie 

Camilla Dreef: Van vogelverhalen naar vogelbescherming

Camilla Dreef is afgestudeerd bioloog.

Camilla Dreef is afgestudeerd bioloog. Zij is ambassadrice van de Vogelbescherming, verzorgt items bij het programma BinnensteBuiten in de hoop de bewustwording over de kwetsbare natuur te vergroten. Camilla heeft o.a. onderzoek gedaan naar het gedrag en broedsucces van lepelaars. Daarover heeft zij al eerder een fantastische presentatie gegeven voor onze vereniging. Op dit moment heeft zij een boek met ‘Vogelverhalen’ in voorbereiding.
(foto: Stijn Ghijsen; pers.kro-ncrv.nl)

Camilla Dreef
Camilla is geboren in Amstelveen en is afgestudeerd bioloog. Ze is actief bij de Vogelbescherming en hoopt dat haar items in BinnensteBuiten de bewustwording over de kwetsbare natuur vergroten, “want wij zijn de laatste generatie die het tij kunnen keren”. Camilla weet over allerlei verschillende soorten vogels veel te vertellen over de achtergrond, de onderzoeken en de beschermingsprojecten.

Zie links

Ruben Smit: Waddenzee

Rubin Smit inspireerd

Ruben Smit is een gepassioneerd ecoloog en fotograaf. In 2002 promoveerde hij aan Wageningen Universiteit. Gedurende 6 jaar was hij universitair docent. Vanaf 2003 is hij professioneel natuurfotograaf en filmer. Als filmregisseur van natuurfilms maakte hij zijn debuut met ‘De Nieuwe Wildernis’ over de Oostvaardersplassen. Daarna volgde ‘De Levende Rivier’. Ook is hij bekend als tv-persoonlijkheid bij Vroege Vogels, waarvoor hij vele prachtige natuuritems maakt. Ruben gaat ons meenemen naar de Wadden, een gebied waarover hij een natuurfilm maakt die binnenkort in première gaat.

zie links 

Dr. Ir. Ruben Smit
Als filmregisseur van natuurfilms maakte ecoloog en natuurfilmer Ruben Smit zijn debuut met De Nieuwe Wildernis (2013) en de gelijknamige tv-serie bij de VARA. In 2014 won hij voor deze film als regisseur de Rembrandt prijs en het Gouden Kalf. In 2016 is Ruben uitgeroepen tot grootste nationale natuurkenner in de eerste Nationale Natuurquiz. Sinds 2015 produceert hij zelfstandig natuurfilms en -documentaires vanuit zijn bedrijf Ruben Smit Productions. Daarvoor heeft hij een team van fanatieke cameramannen, editors, onderwaterfilmers en geluidsmannen om zich heen verzameld die gebruik maken van de nieuws technologieën en apparatuur. Eind 2016 was de natuurdocumentaire ‘Schatkamer van de Veluwe’ op NPO2 en in 2015/2016 is ‘Levende Rivier’ te zien geweest op NPO2 én in diverse bioscopen en filmhuizen door heel Nederland. Ook produceert en presenteert hij sinds 2013 jaarlijks meerdere blogs voor het tv-programma VARA’s Vroege Vogels.

Passionate and award winning photographer and filmmaker
Ruben Smit is broadly rewarded for his Dutch naturefilm De Nieuwe Wildernis / The New Wilderness) Gouden Kalf, Rembrandt Award, BBC wildlife photographer. He has a pHd degree in ecology. Launched his company Ruben Smit Productions in 2014 to produce tv-items, series and movies on nature & wildlife. His mission is to inform and inspire people to see and experience nature. His style: poetic, cinematographic, informative ; ‘Looking beyond the obvious’.

 

 

 

Toren Zaanse Schans

Kalver polder Amerikaanse Watermolen

Blauwe Reiger

Canadese gans

Kalverpolder

 

Bezoeken: 3