Willem Jansen Stichting organiseert Chris Jansenjaar

Boek en borstbeeld voor Chris Jansen

Chris Jansen 1956

Willem Jansen (1892-1969) en zoon Chris Jansen (1918-1961) zijn als Zaanse kunstschilders zeker geen onbekenden. De Willem Jansen Stichting zet zich al tientallen jaren in om hun levenswerk onder de aandacht te brengen, en in 2018 gaat alle aandacht naar Chris Jansen, in zijn 100ste geboortejaar.
De stichting heeft onlangs een biografie over Jansen uitgegeven, om hem hiermee te presenteren als zelfstandig kunstschilder en los te maken uit de liefdevolle omhelzing van zijn vader. De titel is Het onvoltooide leven van Chris Jansen’. De biografie is geschreven door Henk Heijnen, kunsthistoricus en kenner van de Zaanse kunst. De tekst wordt geïllustreerd door vele afbeeldingen van werken, met ook recent ontdekt fotomateriaal. Het boek kan worden gekocht bij Galerie Staphorsius, waar tot 2 juni ook een unieke ere-tentoonstelling van de Jansens kan worden bezocht.
Ook vindt er een verkoopexpositie plaats met schilderijen van de Jansens en een aantal tijd- of streekgenoten zoals Felicien Bobeldijk, Cees Bolding, Jan de Boer, Gerrit de Jong en Klaas Bood.

Borstbeeld Chris Jansen

Beeldhouwer Kees Koeman heeft in klei een borstbeeld van Chris Jansen geboetseerd. Dit wordt bij Galerie Staphorsius tentoongesteld.
Het plan is om een afgietsel van dit model later dit jaar bij te plaatsen in het perkje in de Kerkbuurt in Westzaan, bij het borstbeeld van zijn vader. Hiervoor
is echter nog geld nodig en de stichting is naarstig op zoek om dit bij elkaar te krijgen.

Galerie Staphorsius, dinsdag t/m zaterdag
9.00-17.00 uur.

 

Weergaven: 0