24 uur trappen tegen Huntington was groot succes

24 uur trappen tegen Huntington was groot succes

In het weekend van 22 en 23 juni heeft de actie ‘Trappen tegen Huntington’ plaatsgevonden. De actie werd georganiseerd door Stichting Huntington Zaanstreek. Het doel was, en is nog steeds, zo veel mogelijk geld binnen te halen om Campagneteam Huntington te steunen. Dit geld gebruiken zij om de onderzoekers te steunen die bezig zijn om een geneesmiddel tegen de ziekte van Huntington te vinden en om de ziekte meer bekendheid te geven bij het publiek.

Ons dorp Westzaan heeft een grote rol gespeeld bij deze actie. Buiten het feit dat de actie werd gehouden vanuit de voetbalkantine van VVV Westzaan en de ijsclub Lambert Melisz, waren de reacties en de steun vanuit het dorp steeds hartverwarmend. Tijdens het actieweekend bleek hoe hard nodig het geld is. Er waren veel onverwachte bezoekjes van familieleden én patiënten, die zich erkend en gezien voelden. Daarnaast was het een feest van samenhorigheid: puffende fietsers die niet opgaven, vrijwilligers die 24 uur opbleven, mooie muziek, op zijn tijd een borrel, veel lachen en eindigend met een traan en een bijzonder mooi voorlopig inzamelbedrag.
Na het actieweekend bleef het geld nog ‘binnenstromen’. Dankzij een sponsorloop door RKWS De Rietvink, een fietstocht door café De Schot en de verkoop van een carbagerun-auto is een totaalbedrag van € 32.940,00 opgehaald en door onze stichting overgemaakt.
Wij zijn er nog steeds stil en ondersteboven van en willen alle mensen die dit mogelijk hebben
gemaakt, vrijwilligers, sponsoren, fietsers en iedereen die ons een warm hart toedraagt, hartelijk bedanken.

Stichting Huntington Zaanstreek,
Edwin Stolp en Anita Kuiper

Weergaven: 0