Lichtjesavond 2022 Westzaan

Terugblik “In Memoriam” Lichtjesavond jubileumjaar

Een grote opkomst zorgde voor een mooie, plechtige, magische herdenkingsavond op vrijdag 28 oktober j.l. georganiseerd door de Historische Vereniging Westzaan en dat al voor de vijfde keer op de Algemene begraafplaats aan de Dolphijnstraat te Westzaan.

Wethouder Wessel Breunesse sprak een welwillend woordje van dank uit aan een ieder die de moeite had genomen deze lichtjes avond te bezoeken en even stil te staan bij de geliefden die wij zo missen. De wethouder sprak een dankwoord uit namens het college van B&W voor alle aanwezigen en m.n. voor de hele organisatie van de mooie ingetogen avond die voor iedereen toegankelijk is.
Voor iedere bezoeker van jong tot ouder was er wat te drinken met wat lekkers aangeboden aangeboeden door De Historische Vereniging Westzaan.

Het kinderkoor o.l.v. juf Patricia Fleumer school Wij-Land was een groot succes, Zanger Benjamin van der Logt en het Margriet Eshuijs PopKoor verzorgde het muzikale gedeelte met begeleiding van Jamie Bank het was adembenemend zo mooi. Tussen de liederen door werden er gedichten voorgedragen door voorzitter en initiatiefneemster van het hele evenement Ingrid Jahn- Van Binsbergen van de Historische Vereniging Westzaan.

Dit jaar stond er voor het eerst een ‘Wensboom’ iedereen mag op de kaartjes kenbaar maken wat u voor de algemene Begraafplaats aan de Dolpfijnstraat te Westzaan aan wensen heeft. Het kaartje mag opgehangen worden aan de boom. De wensboom komt nog een aantal weken achter ‘t Reght Huys en schuin tegenover het huis van Ingrid en Huib te staan zodat de wensen nog kenbaar gemaakt kunnen worden. Iedere dag worden de kaartjes eraf gehaald en bij slecht weer kunt u ook bij Ingrid op Kerkbuurt 40 aanbellen voor een kaartje en deze dan invullen. Daarna worden alle wensen verzameld en aangeboden aan onze wijkwethouder Wessel Breunesse.

Dus heeft u speciale wensen voor de begraafplaats dan is dit nu uw kans om deze in te dienen. Wij kijken uit naar vele mooie wensen die misschien gerealiseerd kunnen worden.

 

De begraafplaats blijft open
Wij hebben onlangs een bericht ontvangen van Sector Openbare Ruimte van gemeente Zaanstad inzake de begraafplaats.
U kunt HIER de brief lezen.

 

 

 

Weergaven: 61