Café de Kazerne Westzaan écht open!

Café de Kazerne Westzaan écht open!

Uit De Orkaan
Fotr F Eerenbertg 
We hadden het helemaal gemist en eigenlijk ook al niet meer verwacht: gisteren opende Café de Kazerne haar deuren in Westzaan. We zagen het via een Facebookpost van Fred Eerenberg (de foto’s zijn ook van Fred).Jarenlang hadden Willem Winkels en Marion Bruins eraan getrokken om het café in de oude brandweerkazerne open te krijgen, maar de vergunning kwam niet rond. In 2018 besloten ze het bijltje erbij neer te gooien: ze zagen er geen gat meer in.
Toen de vrienden Joost en Juul zich meldden voor de ruimte vertelde Willem hen eerlijk dat het een flinke kluif zou worden om de vergunning te regelen. Dat bleek mee te vallen… Twee weken geleden kwam het rond, gisteren was de zaak open.Uitbaters Joost Baardman (56 jaar) en Juul Koguchi (51 jaar) kennen elkaar al jaren. Niet uit Westzaan, maar uit een Italiaans bergdorp waar ze beiden veel kwamen. Juul woont in Westzaan en Joost in Zaandijk. Horecaervaring hebben de vrienden niet. Joost vertelt:
Ik ben grafisch ontwerper en heb nul ervaring. Het is weleens gezond om iets nieuws te ondernemen.’Gisteren tijdens de opening was het bij vlagen erg druk: Dat was een prima vuurdoop! We moesten vol aan de bak! Maar het was echt gezellig!’Het café zal een plek zijn waar mensen welkom zijn voor een kop koffie met of zonder gebak, of een biertje met of zonder bitterbal. Er is een terras met 8 tafeltjes en ze zijn open van woensdag tot en met zondag. (Woensdag, donderdag en zondag van 12:00 uur tot 22:00 uur en vrijdag en zaterdag van 12:00 uur tot 24:00 uur).
 

Weergaven: 47