Dagorkest Zaanstreek-Waterland stopt

Dagorkest Zaanstreek-Waterland stopt

Helaas maar het is niet anders. In de afgelopen jaren zagen we een langzame terugloop in ons ledenbestand van 45 naar 30, maar kwamen er ook weer nieuwe leden bij. De laatste jaren speelden we met zo’n dertig muzikanten de sterren van de hemel. Dertig is zo’n beetje ons minimum; de ondergrens om het muzikaal maar ook financieel te kunnen bolwerken.Op 1 januari 2019 stopten er zes leden, waardoor we ’ineens’ nog 24 leden hadden. In september 2019 namen we er kennis van dat in februari 2020 nog eens twee leden willen gaan stoppen. In een speciale ledenvergadering in oktober werden alternatieve oplossingen gezocht en besproken, maar uiteindelijk is besloten te gaan stoppen.Elke vereniging heeft te maken met  n- en uitstroom van leden maar inons geval was de uitstroom veel groter dan de instroom en dan kom je uiteindelijk op een punt waarop het niet meer gaat lukken.

Dan de vraag ‘hoe gaan we stoppen?’We gaan dat doen op 9 februari met een groots concert in de Grote Kerk in Westzaan. Voor die datum hebbenwe nog een aantal optredens, waaronder op 24 december Kerstavond in Westzaan (vanaf 19.30 uur).We repeteerden bijna tien jaar in De Kwaker en altijd met veel plezier en met een fantastische samenwerking.

We willen het bestuur en de beheerders van De Kwaker daar ontzettend voor bedanken. Ook willen we de Westzaanse Gemeenschap, het 4 Mei-comité, De Dag van Westzaan en de Historische Vereniging bedanken voor de optredens die we voor hen mochten verzorgen. Vooral willen we ons Westzaanse publiek bedankevoor hun enthousiasme en support.

We kijken ernaar uit om op 9 februari 2020 nog één keer voor jullie te mogen optreden. Het concert begint om 14.00 uur. De kerk is vanaf 13.30 uur open voor het publiek.

We rekenen op jullie komst en we maken er een gezellige muzikale middag van!

Dagorkest Zaanstreek-Waterland,

Wil Kleiss-Overpelt, secretaris

Uit de Wessaner

 

 

 

Bezoeken: 10