We beleefden De duisternis op Molen Het Prinsenhof 1722

De Nacht van de Nacht op De pelmolen Het Prinsenhof  (van Gerst naar  Gort)

 

De verlichting was zeer schaars, 30 molen liefhebbers bezochten jl. zaterdag de pelmolen Het Prinsenhof.Beleef de duisternis. !! Er werd gort geserveerd. Er was voldoende wind om de molen te laten draaien in de duisternis. 

 De ‘Nacht van de Nacht’ wordt sinds 2006 op de laatste zaterdagavond en -nacht van oktober gehouden en is een initiatief van de Nederlandse provinciale milieufederaties.

Op deze avond en nacht dat de zomertijd eindigt, doven een aantal gemeentes, bedrijven en huishoudens hun verlichting om aandacht te vragen voor lichtvervuiling en energiebesparing op verlichting. Zo ook vele Zaanse Molens zoals de Pelmolen Het Prinsenhof in Westzaan aan het Relkepad.

De maan

Gerst wordt aan gort gedraaid. Gepeld

Toch even een flits in het donker. Verder duisternis, heerlijk

André Kuipers is de eerste Nederlander die twee ruimtevaartreizen maakte. Vanuit de ruimte zag hij hoe kwetsbaar de aarde was en besloot zich in te zetten voor duurzaamheid. “Vanuit een ruimteschip zie je een prachtige planeet, maar als je er naast kijkt zie je een heel dun schilletje erom heen in een oneindig heelal. Dan zie en voel je hoe kwetsbaar de aarde is. Je ziet luchtvervuiling, erosie, je weet dat alles groeit. Maar onze bossen zijn niet oneindig, de zeeën blijven niet oneindig lang vol met vis en de zuurstofvoorraad  kan op raken”, aldus Andre Kuipers. Volgens kuipers kunnen we met hulp van wetenschap en nieuwe technieken onderzoeken hoe we de planeet kunnen herstellen. Ruimtevaart en aardobservatie kan daar een belangrijke rol in spelen. Andre Kuipers is ambassadeur geworden van de Nacht van de Nacht omdat de enorme hoeveelheid licht op aarde niet alleen prachtig is om te zien, maar helaas ook een vorm van .

Het pad naar de molen schaars verlicht, Rellekepad

Bezoeken: 1