Westzaanse Digitale Beeldbank

Adres
Weiver 59
Westzaan

De Westzaanse Digitale Beeldbank en Westzaan, ze horen bij elkaar.

Diavoorstelling over Westzaan

Link naar de films over Westzaan
De Westzaanse Digitale Beeldbank geeft op verzoek voorstellingen voor groepen/organisaties.

Link naar historische beschrijvingen van Willem Tip

Een schitterend dorp met een rijke historie, authentieke houtbouw, monumenten, unieke molens, bijzondere natuur. En niet te vergeten grote namen in de rijke geschiedenis van de industrie, zoals Grootes chocolade en cacao, Molenaar’s Kindermeel en Avis blauwsel- en verffabrieken. Ook in de houtsector was Westzaan een bekende plaats, Rote hout en William Pont waren toonaangevende bedrijven in ons land.

Nu zijn het vooral de enige werkende papiermolen in de wereld de Schoolmeester en de onlangs geheel gerestaureerde pelmolen Het Prinsenhof, die ons mooie dorp een bijzondere plaats in de Zaanstreek doen innemen. Dit en de rijke historie van de Banne Westzaan, maken het alleszins de moeite waard om bewaard te blijven voor de toekomst.

De stichting Westzaanse Digitale Beeldbank fotografeert het heden, digitaliseert en archiveert het verleden van Westzaan en de Westzaners. Er wordt regelmatig een beroep gedaan op het beeldarchief van de stichting door verenigingen, particulieren en bedrijven. Ook wordt er regelmatig medewerking verleend aan foto exposities en de uitgave van boeken, dagbladen en tijdschriften. Onze speciale wandelroute is gratis te downloaden.

Elk jaar vindt er in dorpshuis de Kwaker in Westzaan een beeldpresentatie en fototentoonstelling plaats waar nieuw “oud” materiaal in verwerkt is. Deze gratis toegangkelijke presentatie is uitgegroeid tot een feestelijke reünie van “oude” en nieuwe Westzaners, waar herinnering en herkenning de sleutelwoorden zijn.

Om één en ander mogelijk te maken maken wij ansichtkaarten, unieke doorvouwkaarten, kerstkaarten en verkopen wij heerlijke wijnen onder authentiek Westzaans etiket. Ook onze donateurs en bedrijvige bedrijven zijn daarbij een onmisbaar gegeven.

De Westzaanse Digitale Beeldbank geeft op verzoek voorstellingen voor groepen/organisaties.

Voor informatie verzoeken we u contact op te nemen met onze secretaris dhr. Joop Gijssen

zie vernieuwde site

Info nieuwe website

Welkom op onze nieuwe website.
We hebben lange tijd veel werk verzet om deze site te realiseren en we hopen dat het resultaat u bevalt. Ongetwijfeld zullen er nog verbeteringen aangebracht worden.

In de knoppenbalk vindt u informatie over onze stichting, een agenda, onze boekjes, aanmeldformulieren om donateur of sponsor te worden, een overzicht van onze sponsors en de knop om naar het Beeldarchief te gaan.

In het Beeldarchief treft u foto’s, films en geschiedenisverhalen aan. Het uploaden van foto’s is een tijdrovende bezigheid en dat is de reden dat we nog lang niet alle beelden waar we over beschikken in het archief hebben geplaatst. De komende tijd zal er hard gewerkt worden om het aantal beelden uit te breiden.
Neem dus regelmatig een kijkje in het archief om onze vorderingen te volgen.

Deze website en het beeldarchief zijn tot stand gekomen door samenwerking met Carl Gräfe. René Bloemberg, Jaap Vloon en Joop Gijssen leverden de ideeën voor inhoud en uiterlijk en Carl heeft die technisch gerealiseerd

Weergaven: 293