Jaarverslag

Historische Vereniging Westzaan 2016

De Historische Vereniging Westzaan heeft sinds juli 2016 een nieuw bestuur. Ingrid Jahn is voorzitter, Daniëlle Koopman secretaris en Alex van der Hoeden penningmeester. Er is nu sprake van een vrij ´Jong bestuur´ en dat is bereid om de Historische Vereniging nieuw leven in te blazen.Sinds augustus 2016 is er een facebookpagina opgestart ‘Historische Vereniging Westzaan’. Inmiddels heeft de pagina 95 like´s.

De pagina van de Historische Vereniging op de website www.westzaan.info is up to date gemaakt en er wordt gekeken naar een mogelijkheid om een eigen website te maken, zodat we die kunnen gaan doorlinken.

Op zaterdag 10 september was het Open Monumentendag. ´t Reght Huys was in dit kader opengesteld. Ingrid en Daniëlle hebben dit samen opgepakt. Fred Eerenberg heeft de dames het een en ander verteld over ´t Reght Huys, zodat ze enige kennis aan de bezoekers over konden brengen. Iedere bezoeker heeft twee A4 tjes meegekregen met informatie over ´t Reght Huys en een aantal bezoekers wilden ook lid worden van de Historische Vereniging.
Huib Jahn en Bouke Koopman waren er om bij te springen met het opvangen van bezoekers en het ophangen van de vlaggen in de masten. Hobby fotograaf Jelle Leidekker heeft mooie foto´s gemaakt en met ons gedeeld. Deze staan op de websitepagina en op de facebookpagina.
Er zijn 45 bezoekers geweest die we het één en ander verteld hebben, afkomstig uit de Zaanstreek en Heemskerk, te weten: 6 Krommenie, 5 Koog aan de Zaan, 6 Zaandam, 2 Assendelft, 21 Westzaan, 1 Zaandijk, 3 Wormerveer, en
1 uit Heemskerk.

Op 17 november heeft het nieuwe bestuur een najaarslezing georganiseerd.
Een volle zaal in Hotel Restaurant De Prins met twee boeiende sprekers: Karin Timmerman van ´Commissie 4 mei Herdenking´ en Bart Nieuwenhuijs van Restauratiebedrijf B.C. Nieuwenhuijs gaf een lezing over de herbouw van de in 1896 gesloopte molen ´De Paauw´ in Nauerna. Ook was er gelegenheid om voormalig voorzitter Linette Pielkenrood nog even te bedanken voor alle jaren waarin zij zich heeft ingezet voor de vereniging.

Op zaterdag 10 december stond de Historische Vereniging op de ´Eerste Westzaanse Winter Fair´ op de
J.J. Allanstraat 175. Een ouderwets gezellige overdekte kerstmarkt met leuke optredens. Het bestuur was geheel gekleed in Dickens kleding en stond op de kerstmarkt met o.a. kerstbomenverkoop. Het was een zeer geslaagde avond met muziekoptredens van Jong zangtalent en de Zaanse zanger Benjamin van de Logt.

Het nieuwe bestuur is van start gegaan en heeft al succes geboekt, maar we zoeken nog wel bestuursleden ter ondersteuning en voor het geven van rondleidingen. In 2018 hopen we voldoende nieuwe leden te hebben, zodat we het 35-jarig bestaan van de Historische Vereniging op gepaste wijze kunnen gaan vieren.

Ingrid Jahn , secretaris.

Weergaven: 25