Rie Verbraeken op Televisie De speciale herdenkingsuitzending is dinsdagavond om 18.00, 19.00 en vanaf 21.00 uur ieder uur bij Omroep Brabant op televisie te zien.

Zie of luister naar de over 100 Westzaanse jarige Rie We zien Marie Verbraeken in de uitzending. In de oorlog is ze koerierster voor het verzet en biedt ze hulp aan onderduikers. Ze wordt verraden en komt via Haaren in Kamp Vught terecht. Marie mag dan inmiddels 100 jaar zijn, ze geeft nog altijd gastlessen op scholen. Een van de boodschappen die ze voor de kinderen: ze haat de Duitsers niet want ‘haat heeft nog nooit iets opgelost’.
Naast het verhaal van Marie i Luister
De speciale herdenkingsuitzending is dinsdagavond om 18.00, 19.00 en vanaf 21.00 uur ieder uur bij Omroep Brabant op televisie te zien.
 
Herdenkingsuitzending Kamp Vught te zien bij Omroep Brabant

Portret van Marie Verbraeken-Blommaart door Jan Schoen. Op de sokkel staan haar lijfspreuken. Ze betekenen: ‘Ik worstel en kom boven’, ‘Leven en laten leven’ en ‘Ieder het zijne te geven is hier het werken en het streven’. De onderste tekst staat ook boven de ingang van het Reghthuys. De hoofdletters vormen in Romeinse cijfers het jaartal 1782, het jaar waarin de bouw klaar zou zijn.