Melkchocolade voor Alpe d’HuZes op het Weiver

Melkchocolade voor Alpe d’HuZes op het Weiver

In 2017 hebben wij ook al eens in De Wessaner gestaan. Toen woonden wij net op het Weiver. Wij hebben toen een heel succesvolle actie voor Alpe d’HuZes gedaan met heerlijke bonbons. Ook op de Winterfair van dat jaar waren wij aanwezig. Inmiddels wonen wij al weer vier jaar met veel plezier in Westzaan.

Dit jaar gaan wij hopelijk voor de vierde keer aan Alpe d’HuZes meedoen. Hopelijk zeg ik, want met alle beperkingen die de coronacrisis oplevert, is dat nog helemaal niet zeker. Het evenement is vorig jaar niet doorgegaan en voor dit jaar is het al verplaatst van 3 juni naar ergens in september. Dat weerhoudt ons er niet van om nu al volop actie te voeren. Het geld is nu, misschien nog wel meer dan anders, heel hard nodig. De organisatie merkt dat de aandacht van veel mensen op dit moment op andere zaken is gericht en dat is heel begrijpelijk.

Maar… het eerste jaar dat we meededen hebben we één kaarsje gebrand in de Hollandse bocht Zeven voor iemand die we zijn kwijtgeraakt aan kanker, de derde keer waren dat helaas al vijf kaarsjes. Opgeven is dus nog steeds geen optie! Daarom voor deze editie van Alpe d’HuZes een naar ons idee heel laagdrempelige actie. We verkopen heerlijke Zaanse melkchocoladerepen gemaakt door De Euforij Chocolade uit Wormerveer. Het ontwerp is gemaakt in samenwerking met Van Midden Reclame, ook uit Wormerveer. Het is dus een echte Zaanse reep. Dat is ook te zien aan het ontwerp: de slingerende rivier de Zaan met haar kenmerkende huisjes en molens gaat langzaam over in de slingerende beklimming van de Alpe d’Huez helemaal tot aan de finish op de top.

Op het moment van schrijven van dit stuk hebben we al 4250 repen verkocht, maar we willen er nog veel meer verkopen. De reep kost twee euro, waarvan één euro naar Stichting Alpe d’HuZes gaat.

Mocht je iets leuks met onze repen willen doen of heb je gewoon trek in een lekkere reep, loop dan even aan op Weiver 103 of vind ons terug op de sociale media onder #ad6repen. Wil je onze repen bijvoorbeeld in je winkel of in de bedrijfskantine neerleggen, dan hebben we een heel leuk displaytje voor tien repen. Hou je niet van chocolade, maar wil je ons toch steunen dan kan dat via onze actiepagina www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/

TimbototheTop.

Menno van Dijk en Heleen Haetog 

Uit de Wessaner