Koningsdag

Adres
Kerkbuurt
Westzaan

COMMISSIE VOLKSFEESTEN – KONINGSDAG 2018.

Ook dit jaar was de Kerkbuurt de locatie voor Koningsdag 2018. Vorig jaar voor de eerste keer en wegens succes dit jaar gecontinueerd. Ik denk dat we kunnen stellen, dat het ook dit jaar een succes is geweest. Het weer was prima. Een regenbuitje om half vier was de enige smet.

De gratis attracties waren zeer in trek. Pas aan het eind van de dag was de rij voor de rodeo stier wat afgenomen en de drukte bij de Jungle Jumping Balls bleef de hele dag. Ook het springkussen voor de kleintjes, bij de Kazerne, heeft het druk gehad. Zeker aan het eind van de dag, toen de ouders daar een drankje gingen nuttigen.

De vrijmarkt zelf blijft altijd een verassing. Waar wil iedereen zitten en wordt er voldoende verkocht? Het is jammer dat de meeste niet in het gemarkeerde gebied zaten, waardoor er soms wat open plekken ontstonden tussen de kramen. Maar bij het Reght Huys was het in ieder geval heel gezellig.

De organisatie was dit jaar in handen van een nieuwe commissie en dat is heel goed verlopen. Iedereen was heel enthousiast in de voorbereidingen en dat is doorgegaan op de dag zelf. Kortom, volgend jaar wederom Koningsdag in Westzaan. Of de locatie weer de Kerkbuurt zal zijn, is afwachten. Dat hangt ook af van alle andere betrokkenen bij de dag zoals De Digitale Beeldbank, RODA, het Brandweer Museum, de voetbalvereniging Westzaan, activiteiten commissie van Lambert Melisz, de EHBO en de Westzaanse Gemeenschap.