Dorpscontact

Adres
Kerkbuurt 42
1551 AE Westzaan
Categorie

Vergaderingen commissie Dorpscontact vinden elke eerste maandag van de maand plaats van 20:00 tot 21:30

Locatie Weeskamer van ‘t Reght Huys.

Voorzitter: Hr. J. Jahn, (dorpscontactwestzaan@kpnmail.nl)
Kerkbuurt 42, 1551 AE tel: 6153373/ 06-48504560
Secretaris: Mw. I. Jahn-Binsbergen, (ingridjahn@kpnplanet.nl) Kerkbuurt 40, 1551 AE, tel: 0617171793

 

 

Het jaar is weer voorbij gevlogen en wij kunnen wel zeggen dat het een leuk jaar was met vele mooie momenten. Een overzicht van wat er zoal besproken is bij de Dorpscontact vergaderingen dit zijn er teveel om allemaal te benoemen we doen een poging zodat wij niemand tekort doen!
De officiële opening van de Gevangenis met onze Koning, geluidsoverlast Overtoom en het crossen op Hoogtij. De eerste Dorpsveiling van VVV Westzaan, wegversmalling op het zuideinde waar vele Westzaners last van hebben, EHBO bestaat 60 jaar en zij zijn nu bezig om meerdere AED apparaten in Westzaan op te hangen. Pand van de Rabobank is omgetoverd tot kantoor van kinderdagopvang Babino en van schoonmaakbedrijf Beets + de nieuwe bovenwoning die verhuurd is. Een volledig nieuw bestuur Historische vereniging, het afscheid wat wij hebben moeten nemen van Tiny Goeman Borgesius.  De schaatsbankjes van schaatsclub  Lambert Melisz worden opgeknapt. De kikker van Pont Meijer krijgt een nieuwe locatie. De wandeling met onze wijkwethouder en wijkmanager om diverse probleemplekken aan hen te tonen en bespreekbaar te maken. Wijkagenten komen vertellen wat er is gebeurt met de wijkagenten, Sabina Groen en Bo-Ann Grevelt komen een Handhaving filmpje laten zien wie wat allemaal doen en wat zij kunnen doen.
De eerste Westzaanse Winter Fair het succes en de verbeterpunten die verder uitgewerkt behoren te worden. Sociaal Wijkteam blijft aan tot 1 januari 2019, Dorpshuis de Kwaker wat er allemaal  te doen is en wat de mogelijkheden zijn en dat zij zelfstandig zijn geworden. Meester C lanceert zijn single “Op een Geeltje”. Bart Nieuwenhuis en molen “De Paauw”. Maak Zaanstad, Astrid van der Meer van Koken, Eten & Daten en de prijs die zij gewonnen heeft. Oprichting bewonerscommissie Westzaan Noord-Zuid die vanuit stichting woningcorporatie Parteon geen doorgang mocht vinden, commissie Koningsdag doet verslag.
Westzaans Dameskoor heeft voor de dorpscontact belangstellenden gezongen, Imam Eloise de prijzen die zij gewonnen heeft met haar prachtige bloemen van suikerwerk. Boswachter Paul Schoffelmeer van Staatsbosbeheer heeft een presentatie gegeven over zijn werkzaamheden, en dan dit jaar weer de kerstbomen door het dorp gesponsord door Staatsbosbeheer.
Uitbreiding van de verkeerscommissie in Westzaan-Noord, gelijk doet de commissie een oproep dat mocht u zich geroepen voelen om iets te willen doen voor de Westzaanse Gemeenschap en u bent nog geen lid,  geef u dan op als lid of meld u aan bij 1 van de vele commissies, stichtingen of verenigingen om als vrijwilliger mee te helpen. Het is ook nog eens leuk en dankbaar om er voor elkaar te zijn! Alle hulp is echt heel hard nodig en samen zijn wij sterk!
Wat voor ons als bestuur het belangrijkste is bij de vergaderingen is de saamhorigheid onder de Westzaners maar zeker ook de gezelligheid die op alle mogelijke manieren iedere maand weer wordt bevestigd. Iedere vergadering starten wij met heerlijke eigen gemaakte appeltaart en cake met een overheerlijk kopje koffie of thee. Dit is waarvoor wij als nieuw bestuur hier enige tijd geleden mee zijn gestart want dit is het hart waar het om draait in deze woelige maatschappij. Westzaners zijn over het algemeen allemaal bevlogen mensen die een bepaald ideaal nastreven en er dan ook daadwerkelijk voor gaan. Dat is ook de reden dat wij tijdens de maandelijkse vergaderingen diverse mensen al voor het voetlicht hebben zien treden om hun verhaal te kunnen doen. Het blijkt te werken zeker omdat de openbare vergaderingen steeds meer bezoekers trekt en er steeds meer bezoekers zelfs van buiten Westzaan komen die een kijkje nemen bij ons hoe wij dit nou toch doen!
Met vriendelijke groet,
Ingrid Jahn, secretaris commissie Dorpscontact Westzaan.