Roda 2 is kampioen

Roda 1- Synergo 1: 22-23

Roda 2 is kampioen en was al uitgespeeld. Roda 3 verloor de laatste wedstrijd en is als voorlaatste geëindigd in de poule.
Als laatste wedstrijd stond zaterdag het duel tussen Roda 1 en Synergo 1 op het programma. Synergo komt uit Utrecht en is een fusievereniging voortgekomen, voor de oudere leden, uit de beroemde club Samos. De uitwedstrijd had.

Roda met 1 punt verschil gewonnen. Beide ploegen stonden in de middenmoot. Het werd een aantrekkelijk duel. Je kon merken dat de teams vrij uit konden spelen. Beide ploegen ontliepen elkaar weinig. Synergo heeft een sterk dames kwartet dat veel scoorde. Roda stond in de eerste helft steeds op voorsprong, maar omdat we weinig scherp verdedigden kon Synergo steeds bij blijven. De ruststand was 12-11 in het voordeel van Roda. Bij de stand 15-16 kwam Synergo voor het eerst op voorsprong. Coach René Arnoldus ging veel wisselen wat de combinaties van Roda niet ten goede kwam in de slotfase. Synergo sloeg een klein gat dat Roda door een veel scorende Thijs nog wist te dichten (22-22). In de laatste minuut toen het Bengaals vuur werd afgestoken kreeg Synergo nog een vrije bal, die doel trof. Een gelijkspel zou een meer dan terechte uitslag zijn geweest. Er werd (voorlopig) afscheid genomen van Lars (studie), Hidde (andere vereniging) en Shanna en Tara, die beide stoppen.
Alle vier de spelers hebben hun eigen kwaliteiten en ook zaterdag hebben we daar weer van kunnen genieten. Ze hebben ook veel jeugdploegen getraind, veel dank daarvoor! Ook voor René Arnoldus was het zijn laatste wedstrijd bij Roda. Ook zaterdag coachte hij Roda 1 op zijn kenmerkende bevlogen wijze.
Jammer dat we onszelf in de deze laatste wedstrijd niet beloond hebben met een gelijkspel of een kleine overwinning!
Voor de statistieken nog de doelpuntenmakers: Thijs (7), Jelmer (4), Hidde (4), Jari (3), Shanna (2), Jane en Tara ieder 1.